Cadillac CTS-V

« Inapoi la arhiva

Automobilele de superperformanţă având caroserii sedan au fost tot timpul specialitatea germanilor. BMW M5, Audi RS6 sau Mercedes Benz E63 AMG sunt câteva dintre cele mai apreciate modele atunci când ne gândim la performanţe uluitoare în forma unor maşini bune şi pentru familie. Acum e rândul americanilor de la Cadillac să intre în lupta pentru supremaţia acestei clase. 

Noua armă se numeşte CTS-V şi are la bază berlina CTS, divizia sport punându-şi amprenta asupra design-ului exterior, dar şi interior printr-un kit de caroserie mult mai agresiv. Bara frontală este mai sportiv desenată, pe de-o parte şi de alta avem fante de aerisire mai pronunţate, iar un spoiler subtil este plasat sub bară pentru o mai mare aerodinamică. Grila radiatorului este din două bucăţi şi oferă o plasă de tip fagure, specifică modelelor de performanţă. Noua capotă are o gură de aerisire pentru o mai bună răcire a motorului, meniul fiind completat cu lumini de zi cu tehnologie LED poziţionate pe verticală. Acestea fac parte din imaginea de marcă Cadillac. Design-ul posterior este la fel de agresiv ca şi partea frontală, astfel găsim un difuzor de aer care incorporează 4 ţevi de eşapament, iar capacul portbagajului adăposteşte un eleron apreciabil, realizat din fibră de carbon. Trebuie să precizăm că jantele noului Cadillac CTS-V pot avea dimensiuni de 19 sau 20 de inch, echipate cu anvelope Michelin Pilor Super Sport. Pentru clienţii pretenţioşi, Cadillac oferă o opţiune botezată Carbon Fiber, care aşa cum sugerează şi numele, oferă accesorii din fibră de carbon, mult mai agresive. Cadillac CTS este o maşină foarte elegantă, cu design foarte american, dar care în variantă V, arată extrem de impunătoare. 

Interiorul modelului de super performanţă are tuşe sportive oriunde te-ai uita. Volanul gros, scaunele foarte bine profilate, îmbrăcate în piele Alcantara sau instrumentarul digital, cu opţiune de înregistrare a parametrilor sportivi a maşinii sunt doar câteva dintre dotările noului model. 

Cadillac CTS-V nu este doar o maşină care inspiră putere şi performanţă, ci şi le oferă. Noul CTS-V este cel mai puternic Cadillac produs până acum, totul datorându-se unui motor V8 supraalimentat cu cilindreea de 6200 cmc, capabil să producă un total de 640 de cai putere, mult peste rivalii germani. BMW M5 spre exemplu oferă un maxim de 560 CP. Şi transmisia noului Cadillac este îmbunătăţiătă, aceasta fiind acum automată cu 8 rapoarte şi dispune de launch control, pentru plecări de pe loc spectaculoase. Cei 640 de cai putere şi 855 Nm propulsează maşina până la 100 km/h în doar 3.7 secunde. Noul CTS-V se laudă şi cu faptul că are o viteză maximă de 322 km/h. Toate acestea într-o maşină elegantă, de familie. Alte îmbunătăţiri sunt suspensiile sport, diferenţial electronic cu alunecare limitată şi sistem de frânare Brembo. 

Pe hârtie noul Cadillac CTS-V spulberă orice adversar din clasă, să vedem doar cum se va comporta americanul într-un test paralel cu rivalii germani. Încă nu se ştiu preţurile noului model sau dacă acesta va putea fi comercializat în Europa.

Go back to top ↑