Lamborghini Aventador Pirelli Edition

« Inapoi la arhiva

Tot mai mulţi producători încearcă să împrospăteze modelele care ajung la jumătatea mediei de vârstă, prin lansarea de ediţii speciale. Am putea spune că este şi cazul noului Lamborghini Aventador Pirelli Edition, dar acestă versiune este şi una aniversară. 

În anul 1963, Ferruccio Lamborghini a făcut o colaborare cu producătorul de anvelope Pirelli, pentru a echipa primul prototip Lamborghini, modelul 350 GTV. De atunci şi până acum toate modelele Lamborghini, fie că au fost modele de stradă, variante pentru curse sau concepte, toate au fost echipate cu anvelope Pirelli. Ultimul supercar Lamborghini, modelul Avendador LP 700-4, primeşte o versiune specială pentru a celebra această colaborare. Noul Aventador se va diferenţia de restul modelelor doar la partea de design, mecanica fiind neschimbată. 

Aventador Pirelli Edition va fi disponibil atât în variantă Coupe cât şi Roadster, care vor fi personalizate în două combinaţii de culori. Prima va avea partea superioară a caroseriei vopsită în negru mat, aici intrând stâlpii, plafonul, capota motorului şi interiorul gurilor de ventilaţie din bara faţă. Acesta va fi în contrast cu partea inferioară pentru care viitorii clienţi pot opta între şase variante de culoare cu denumiri foarte italiene: Giallo Spica, Rosso Mars, Bianco Isis, Nero Aldebaran, Grigio Liqueo şi Grigio Ater. A doua combinaţie de culori este exact opusă primei, unde părţile superioare sunt vopsite în negru lucios, iar restul caroseriei în culori mate. Ambele versiuni vor avea opţiunea unor dungi de culoare roşie care parcurg plafonul până la capota motorului. Având în vedere colaborarea cu producătorul Pirelli, anvelopele noului supercar sunt extrem de speciale. Acestea echipează jante cu dimensiunea de 20 sau 21 de inch, având dungi şi scris de culoare roşie sau galben. Şi etrierele sistemului de frânare pot avea diferite culori, iar capota motorului este transparentă sau fabricată din fibră de carbon. Alte accente de culoare roşie găsim în design-ul oglinzilor, dar şi în zona fantelor de aer. 

Deocamdată, imagini cu interiorul nu au fost prezentate, dar ne putem da seama că acesta va urma aceeaşi linie de design precum exteriorul, astfel vom putea vedea o combinaţie de Alcantara de culoare negră şi accente roşii şi albe. Cel mai probabil, noul Aventador Pirelli Edition, va avea o plăcuţă în interiorul cabinei, pentru a aduce aminte că avem de a face cu un model în serie limitată. Preţul pentru un astfel de exemplar nu a fost comunicat încă, dar având în vedere preţul de 300.000 de euro pentru un Aventador standard, ne aşteptăm ca preţul pentru varianta aniversară să fie chiar mai mare de atât.

Go back to top ↑